Transport en logistiek

De termen transport en logistiek worden vaak door elkaar gehaald. Dat is begrijpelijk want ze lijken erg veel op elkaar. Toch zijn er subtiele verschillen. In deze blog bekijken we wat de definities zijn van transport en logistiek, zo kunnen we achterhalen in welke opzichten ze verschillen. Dat geeft ons niet alleen inzicht in deze woorden, het biedt ook meer inzicht in de logistieke sector als geheel.

Wat betekent transport?

Dit woord staat voor de manier waarop vervoer van goederen, mensen, leveringen, energie, middelen en informatie van de bron tot aan de eindbestemming komen.

Wat betekent logistiek?

Dit woord staat voor het proces dat het mogelijk maakt om producten of diensten van een startpunt naar een eindpunt te brengen. En dat op een wijze die snel, betaalbaar en veilig is.

De woorden transport en logistiek vullen elkaar daarmee aan, de invulling van de logistieke sector is nog veelzijdiger. Zo moet er niet alleen rekening worden gehouden met de voertuigen, maar ook met de verpakkingsmaterialen en uiteraard ook de mensen die ervoor zorgen dat transportbedrijven hun taken optimaal ten uitvoer kunnen brengen.

Hoe iets vervoerd wordt is van groot belang

Er wordt bij transport en logistiek vaak vooral stilgestaan bij het resultaat, niet het proces dat daaraan ten grondslag ligt. En dat is jammer, want zowel de klanten als de uitvoerende partijen zouden er goed aan doen om meer aandacht te besteden aan de processen. Waar gaat het goed, en waar kan het beter? Ook kunnen aanbieders van elkaar leren wanneer ze bereid zijn om deze informatie op te zoeken en te delen. AW Services werkt als detacheringsbedrijf voor veel transportbedrijven en komt dagelijks in contact met innovatieve organisaties die op een doordachte wijze te werk gaan. Op het gebied van materieel en de kracht die in de werknemers schuilt. Het maakt daarbij niet uit of het vaste krachten zijn of tijdelijke chauffeurs, iedereen levert een unieke bijdrage aan het logistieke proces.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.