Mobiliteitscentrum transport

Wanneer er logistieke professionals ontslagen worden binnen grote bedrijven krijg je te maken met het mobiliteitscentrum voor de transport. Er komen bij massale ontslagen plotseling veel arbeidskrachten op de markt die naar een baan zoeken, door bedrijven te faciliteren om snel personeel te zoeken kan het UWV voorkomen dat al deze mensen in een uitkeringssituatie terecht komen. Het mobiliteitscentrum voor transport wordt ingericht door een mobiliteitsbureau, die doorgaans in opdracht van het bedrijf die mensen ontslaat in het leven wordt geroepen.

Dit doet het mobiliteitsbureau

Het mobiliteitsbureau is een organisatie die bedrijven en werkgevers ondersteuning biedt bij een ontslagprocedure. Daarnaast biedt het bureau ondersteuning, wanneer er een werktijdverkorting toegepast zal worden of deeltijd WW. Dit bureau zal normaal gesproken aan de slag gaan, wanneer organisaties moeite hebben om hun werknemers rendabel aan het werk te houden.

Zo werkt het mobiliteitscentrum transport

Het mobiliteitscentrum voor transport is een locatie die beschikbaar wordt gesteld door een bedrijf of andere organisatie. Het bureau zal deze ruimte inrichten, hier kunnen werknemers vacatures opzoeken via diverse middelen waaronder internet of telefonisch. Personen bij het mobiliteitsbureau zullen advies geven en ondersteuning bieden. Het betreft maatwerk organisaties, die zo goed mogelijk aansluiten op de aard van het bedrijf en de positie van de werknemers.

Wat zijn de doelstellingen?

In de eerste plaats is de primaire doelstelling het vinden van een nieuwe baan voor de werknemer. Er wordt rekening gehouden met de opleidingen, diploma’s, kennis en competenties, zodat er een geschikte vervangende baan kan worden gevonden. Hierbij ligt het initiatief bij de werknemer, het bureau is faciliterend maar niet leidend. Zo is het mogelijk dat er testen worden afgelegd om de mogelijkheden voor de werknemer in kaart te brengen. Ook kunnen ze helpen met het opstellen van een CV, of zoeken naar trainingen om het kennisgebied uit te breiden of te verbeteren. Bij een mobiliteitscentrum voor transport gaat het niet om goederen die mobiel zijn, maar personen die geholpen worden in hun mobiliteit als professional in de logistiek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.