randstad transport

In september 2019 werd voor de eerste keer de Randstad Transport Experience georganiseerd. Het was een gezamenlijk project om de 8000 vacatures voor chauffeurs in te vullen. Dat is nog niet helemaal gelukt, toch was deze dag een succes voor zowel chauffeurs binnen én buiten de Randstad.

Werkgevers zitten te springen om chauffeurs

Met grote namen die aanwezig waren als PostNL, Jumbo, Keolis en St. vd Brink werd het al snel duidelijk hoe groot de vraag is naar ervaren chauffeurs. De Randstad Transport Experience werd georganiseerd door het bekende uitzendbureau en de rijschool E&R opleidingen uit Nieuwegein. Daar werd het het evenement ook georganiseerd, niet in de laatste plaats omdat ze daar beschikken over bussen, vrachtwagens en een simulator. Alles om chauffeurs te koppelen aan een potentiële werkgever.

Zitten chauffeurs verlegen om werk?

Met pakweg 8000 vacatures is er dus veel vraag naar professionals voor transport in de Randstad, maar ook in andere delen van het land en internationaal. Tijdens deze dag kwamen bijvoorbeeld ook chauffeurs uit Zeeland een kijkje nemen. Voor de organisatie was het even afwachten, dit was namelijk de eerste keer dat een dergelijke grootschalige campagne voor deze groep werknemers georganiseerd werd. Zo bleek dat de bezoekers overwegend in de ochtend kwamen, in de middag werd het rustiger. Hetzelfde concept zal zeker nog tweemaal herhaald worden, want het grote aantal vacatures is nog lang niet ingevuld.

Loondienst, uitzendkracht of ZZP?

Als chauffeur heb je drie opties om te werken in deze sector.

  1. In loondienst heb je meer zekerheid maar minder vrijheid.
  2. Als uitzendkracht ben je flexibel inzetbaar, je hebt zelf minder verplichtingen maar je hebt ook een stuk minder zekerheid.
  3. Als ZZP’er heb je de meeste onzekerheid van inkomen, maar wel de meeste vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt goed verdienen maar je moet wel bereid zijn om daar hard voor te werken.

Welke werkwijze staat jou het meeste aan? En ga je de volgende editie van de Randstad Transport Experience bezoeken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.